SAYFA DEVAM 1-2-3-4-5-6-7
Özel Güvenlik Görevlisi Uzun Namlulu Silah Taşıyabilir mi?
Görevin niteliği uzun namlulu silah bulundurmayı ve taşımayı gerektiriyorsa, valiliklerce Genel Kurmay Başkanlığının bu konudaki görüşü alınarak, uzun namlulu silahın niteliği ve sayısı Komisyon tarafından tayin edilir.


Ateşli Silahlar Özel Güvenlik Görevlilerine Ne Şekilde Teslim Edilir?
Görev alanında muhafaza edilen ateşli silahlar her sayfası yöneticiler tarafından onaylanmış "Devir Teslim ve Rapor Defteri"ne kaydedilir ve imza karşılığı özel güvenlik görevlilerine teslim edilir.


Özel Güvenlik Mali Sorumluluk Sigortası Neden Yapılmaktadır?
Görev Esnasında Ölüm, Yaralanma, Sakatlanma gibi Durumlarda Tazminat Alınabilir mi?
•Özel güvenlik görevlilerinin üçüncü kişilere verecekleri zararların tazmini amacıyla özel güvenlik malî sorumluluk sigortası yaptırılmaktadır.
•Görevini yerine getirirken yaralanan, sakatlanan veya ölen özel güvenlik görevlilerine veya kanunî mirasçılarına; iş sözleşmesi, toplu iş sözleşmesi veya 2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun hükümlerinde belirtilen tazminat miktarlarından hangisi yüksek ise o miktar tazminat ödenmektedir.


Özel Güvenlik Görevlisi Çalışma İzni Ne Şekilde İptal Edilir?
Özel güvenlik görevlilerinde aranan şartlardan herhangi birisinin kaybedildiğinin tespiti halinde çalışma izni Valilik/Bakanlıkça iptal edilir.


Özel Güvenlik Komisyonunun Görevleri Nelerdir?
•İşi veya konumu sebebiyle korunma ihtiyacı duyan kişinin talebi üzerine özel güvenlik personeli istihdam edilmesine veya özel güvenlik şirketlerinden hizmet satın almak suretiyle güvenliğin sağlanmasına karar vermek.
•Kurum ve kuruluşların talebi üzerine, özel güvenlik birimi kurmak veya özel güvenlik şirketlerinden hizmet satın almak suretiyle işyerinin, çalışanların ve tesislerin güvenliğinin sağlanmasına karar vermek.
•Özel güvenlik hizmetini yerine getirecek azami personel sayısını, bulundurulabilecek veya taşınabilecek silah ve teçhizatın miktar ve niteliğini, gerektiğinde kişiler, özel güvenlik birimleri veya Özel güvenlik şirketleri tarafından alınacak fiziki ve aletli güvenlik tedbirleri belirlemek.
•Para ve değerli eşya naklinde veya geçici süreli koruma ve güvenlik hizmetlerinde kullanılmak üzere özel güvenlik şirketlerince ve eğitiminde kullanılmak üzere özel eğitim kurumlarında bulundurulabilecek veya taşınabilecek silah sayısını ve niteliğini belirlemek.
•Para ve değerli eşya nakli veya cenaze töreni gibi kamuya açık ya da umumi mahallerde sağlanan özel güvenlik hizmetlerinde kamu hürriyetlerinin korunması amacıyla gerektiğinde sınırlandırıcı kararlar almak.
•Özel güvenlik uygulamasının sona erdirilmesine ilişkin talepleri karara bağlamak.
•Özel güvenlik faaliyetleriyle ilgili denetim sonucunda, Valinin talebi üzerine alınacak tedbirleri kararlaştırmak.
•Kanun ve yönetmelikte belirtilen diğer hususlar ile Vali tarafından görüşülmesi istenen konuları görüşüp karara bağlamak.


Özel Güvenlik İzin Başvurusu Ne Şekilde Değerlendirilir?
Valilik tarafından özel güvenlik talebine ilişkin gerekli inceleme yapıldıktan sonra Komisyon, özel güvenlik izninin verilip verilmemesine, Özel güvenliğin sağlanmasına ilişkin yönteme ve özel güvenlik hizmetini yerine getirecek azami personel sayısına, bu amaçla bulundurulacak veya taşınacak silahların azami sayısına karar verir.


Özel Güvenlik İzni Hangi Durumlarda Verilmemektedir?

Genel güvenlik kapsamında korumanın mümkün olduğu ya da özel koruma ve güvenlik uygulamasının kamu hürriyetlerinin korunması açısından sakıncalı görüldüğü hallerde özel güvenlik izni verilmemesine karar verilir ve bu kararın gerekçesi de belirtilir.

Özel Güvenlik İzni Ne Şekilde Sona Erdirilir?

Geçici haller dışındaki Özel güvenlik izni, en az bir ay önce başvurulması şartıyla komisyonun kararı ve Valinin onayı ile sona erdirilebilir.