Özel güvenlik eğitim sertifikası ve kimlik kartları nereden alınıyor?
Özel güvenlik sertifika ve kimlik işlemleri Valiliklerimiz tarafından yürütüldüğünden, Özel Güvenlik Eğitim Sertifikası ve kimlik işlemleri için müracaatın ikamet edilen il Emniyet Müdürlüğüne bağlı olan Özel Güvenlik Şube Müdürlüğüne yapılması gerekmektedir.


Özel güvenlik sınavına Özel Güvenlik Temel veya Yenileme Eğitimi alınan ilin dışında girilebilir mi?
Mevcut sınav sistemimize göre, Özel Güvenlik Temel veya Yenileme Eğitimi hangi ilde alınmış ise, özel güvenlik sınavına da eğitimin alındığı ilde girilmesi gerekmektedir.


Özel Güvenlik Temel veya Yenileme Eğitimi sınav sonuçlarına itiraz nasıl yapılıyor?
Özel Güvenlik Temel veya Yenileme Eğitimi sınav sonuçlarına itiraz için, eğitim alınan özel güvenlik eğitim kurumu aracılığıyla ikamet edilen İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Özel Güvenlik Şube Müdürlüğüne müracaat edilmesi gerekmektedir.


Özel güvenlik yenileme sertifikasını aldıktan sonra kimlik müracaatı yapılırken kimlik harcı yatırılacak mı?
Eğer kimlik harcı yatırılmayacak ise daha önce yatırılan harçlar ne olacak? 5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 11’inci maddesi hükmünce çalışma izin belgesi süresiz olduğundan özel güvenlik kimlik harcı bir defaya mahsus yatırılacaktır. Özel güvenlik görevlisi kimlik belgesi için ikinci defa yatırılan harç bedellerinin iadesi işlemi Valilikler tarafından takip edildiği için, başvuruların ikamet edilen İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı olan Özel Güvenlik Şube Müdürlüğüne yapılması gerekmektedir.


Özel Güvenlik Yenileme Eğitimi devam edecek mi?
5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 11.maddesinde yapılan değişiklikle çalışma izin belgesi süresiz hale gelmiştir. Ancak Kanunun uygulanmasına ilişkin yönetmeliğin 34’üncü maddesi “Özel güvenlik görevlileri ile yöneticiler kimlik kartlarının yenilenebilmesi için beş yılda bir yenileme eğitimi alır.” hükmünce yenileme eğitimi devam etmektedir.


Özel Güvenlik Görevlilerinde Aranacak Şartlar Nelerdir?
Özel güvenlik görevlilerinde aşağıdaki şartlar aranır:
•Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
•Silahsız olarak görev yapacaklar için en az sekiz yıllık ilköğretim veya ortaokul; silahlı olarak görev yapacaklar için en az lise veya dengi okul mezunu olmak.
•Silahsız görev yapacaklar için 18, silahlı görev yapacaklar için 21 yaşını doldurmuş olmak.
•Görevin yapılmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı ile özürlü bulunmamak.
•Özel güvenlik temel eğitimini başarıyla tamamlamış olmak.
•5188 sayılı Kanunun 10. maddesinin (d) bendinde “Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya fuhuş suçlarından mahkûm olmamak.” şartlarını taşıyor olmak.


Özel Güvenlik Görevlisi Çalişma Izni almak için Yapılacak Başvuruda Hangi Belgeler Istenmektedir?
•Diploma fotokopisi,(aslı görülecek )
•T.C. Kimlik Numarası
•Dört adet vesikalık fotoğraf
•Sağlık raporu (eğitime başlamadan önce alınır.)
•Özel güvenlik temel eğitimi sertifikası.


Özel güvenlik kimlik kartının çıkıp çıkmadığını nasıl öğrenebilirim?
Kimlik kartı işlemleri İl Emniyet Müdürlüklerince yapıldığından, müracaatta bulunulan Özel Güvenlik Şube Müdürlüğünden öğrenebilirsiniz.

SAYFA DEVAM 1-2-3-4-5-6-7